Aurinkokuvausta kolmella tapaa
Aurinkuvauksen voi aloittaa helpoiten kameralla, joka monella löytyy jo entuudestaan housuntaskusta. Nykyaikaiset kännykkäkamerat tarjoavat erinomaisen tavan ikuistaa vaikkapa auringonpilkkuja kaukoputkella aurinkosuodatinta käyttäen.
Myös digikamera on suhteellisen helppoa ja edullista kiinnittää kameramerkin mukaisen T2-adapterin avulla kaukoputkeen.
Planeettakameran (CMOS-kamera) hankkiminen kannattaa tehdä huolella. Usein aurinkokuvaukseen sopiva kamera on myös hyvä planeettojen, kuun ja muiden lyhyitä valotusaikoja vaativien kohteiden kuvaamiseen. Lue CMOS-kameroista lisää täältä.
Muista aina varmistaa aurinkokuvauksen turvallisuus käyttäjälle sekä kameralle! Osa aurinkosuodattimista ja laitteista on tarkoitettu ainoastaan kuvaukseen. Esimerkkinä on Baaderin ND3 aurinkokalvo. Tätä ei pidä milloinkaan käyttää visuaalikatseluun vaarallisen kirkkaan kuvan vuoksi.


Kännykkäkamera
Kännykkäkameralla saa tunnelmallisia otoksia kuvaussession ajalta. Kohtalaisia tuloksia voi saada myös vetyalfaputkella. Muista asettaa ajastettu kuvaus päälle, jotta mahdolliset tärähdykset eivät pilaa kuvaa.

Digikamera
Digikameran liittämiseksi kaukoputkeen tarvitaan kameramerkin mukainen T2 adapteri ja mahdollisesti muita adaptereita kaukoputkeen liittämiseksi. Edelleen voidaan tarvita muita adaptereita okulaarisuurennoksen hyödyntämiseksi. Muista selvittää, riittääkö tarkennusvara kameralla!

CMOS-kamera
Eniten säätömahdollisuuksia aurinkokuvaukseen löytyy CMOS-kamerasta. Erityisesti mustavalkoinen monokamera antaa parhaan erotuskyvyn ja herkkyyden auringon kapeakaistakuvauksessa (vetyalfa ja Ca II K).